Zanima vas daljinska detekcija i GIS i primena u geologiji, hidrogeologiji, šumarstvu, poljoprivredi?

unnamed-800x400

Drage Kolege,
Prvo moramo da naglasimo ovog puta da svako ko ne zeli vise da prima nase poruke moze na dnu ovog emaila da se ispise sa ove email grupe.

Kao sto smo pre neki dan objasnili, izrazavanje preko video sadrzaja se smatra vrlo efikasnim nacinom komunikacije i ucenja, pa mi to koristimo u inzenjerskoj struci.

Snimili smo nekoliko kratkih video fajlova, oko 5 minuta svaki, u pitanju je daljinska detekcija i GIS, obrada satelitskih snimaka u ovom slucaju.

U ovom prvom video fajlu prikazali smo kako se preuzima program R i RStudio koji se koriste u obradi satelitskih snimaka i statistici.

Link za prvi deo na YouTube je https://youtu.be/QyJV4ebq2GY

U drugom video fajlu prikazali smo kako se satelitski snimak u blisko infracrvenom opsegu ucitava u R i QGIS. Snimak je preuzet sa satelita Sentinel 2A od 29og Jula 2016 na podruciju Vojvodine. Takodje, pokazali smo kako se preuzima QGIS.

Link za drugi deo na YouTube je https://youtu.be/U7BOYvbYvNg

U trecem video fajlu prikazali smo kako se preuzima shp fajl sa Internet baze podataka, GDAM, ucitali smo administrativne granice Srbije u programu R, sacuvali kao ESRI shp fajl i onda ga ucitali u QGIS i stavili Google mapu ispod njega

Link za treci deo na YouTube je https://youtu.be/EGpBz4cJpMo

Na ovaj nacin promovisemo nas mikroMaster kurs za obuku inzenjera prirodnih struka u trajanju od 1 mesec. Vise mozete videti na web sajtu www.advancegwt.com

Nazovite nas za dodatne informacije i zakazite sastanak sa nasim timom u Beogradu. Ako Vam je problem da dodjete u Beograd mozemo da uspostavimo video konferenciju preko Skype.