Geotermalno grejanje i hlađenje

Bez obzira na na klimatske uslove u kojima živite, temperatura varira tokom cele godine. Za neke klimate to znači vrela leta koja se hlade na ledene zime. Ono što mnogi ljudi ne shvataju je da temperatura ispod zemlje (bez obzira klime ili sezone) ostaje prilično konzistentna tokom cele godine.
Tlo je u mogućnosti da održava višu stopu nepromenjljivosti temperature jer upija 47% energije (toplote) od Sunca, kako ona dopre na površinu Zemlje. WaterFurnace geotermalni sistemi mogu da iskoriste ovu slobodnu energiju pomoću zemljine petlje. Ova tehnologija se onda koristi da vašem domu ili kancelariju obezbedi centralne grejanje i hlađenje.

Geotermalno grejanje

Tokom ciklusa grejanja, WaterFurnace geotermalna toplotna pumpa koristi zemljanu petlju za izdvajanje toplote iz tla. Kako sistem izvlači toplotu iz petlje tako je distribuira putem konvencionalnih sistema provođenja kao što je topli vazduh. Ista toplotna energija se takođe može koristiti za sistem podnog grejanja ili grejanje tople vode u domaćinstvu.

Geotermalno hlađenje

U modu hlađenja, proces grejanja je obrnut – stvarajući hladni, klimatizovani vazduh u celoj kući. Umesto uzimanja toplote iz tla, toplota se uzima iz vazduha u vašem domu i ili se vraća nazad u zemljanu petlju ili se koristi za grejanje vode u vašem bojleru.

geothermalsupplies

Pružamo projektantima geotermalnih sistema i izvođačima bušenja širom Velike Britanije i Evrope pristup najkvalitetnijoj opremi i materijalima za projekte geotermalnog bušenja za otvorene i zatvorene petlje.
Geothermal Supplies je pionir u geotermalnom tržištu Velike Britanije i njegovi proizvodi su postavili nove standarde kvaliteta i performansi.
Kevin Bottomley, menadžer sektora, izjavio je: “Mi smo vodeći izvor za celokupnu nabavku opreme i materijala za geotermalno tržište na jednom mestu. Naše iskustvo znači da smo bez premca u razumevanju tehničkih pitanja vezanih za ovaj sektor obnovljive energije..”
Kompanija Geothermal Supplies je postala deo kompanije Marton Geotechnical Services Ltd u aprilu 2011.

gld

GLD je izbor profesionalaca u više od 55 zemalja. GLD je vodeći softverski paket za geotermalne toplotne pumpe i projektovanje sistema podzemnih izmenjivača toplote.