Zašto upisati online kurseve kod nas?

JHU

Novo vreme i eksplozija razvoja nauke u svetu traze konstantno usavrsavanje. Domaci fakulteti sporo reaguju i kaskaju za zapadnom naukom i praksom. Sa druge strane. posledica, dobra, otvaranja domaceg trzista, je dolazak stranih kompanija koje pred inzenjere, kako mlade tako i starije postavljaju nove uslove koje oni sa znanjem sa domacih fakulteta i domace prakse ne mogu da ispune.

Takodje, zbog loseg stanja u privredi, inzenjeri sve vise napustaju ovaj region u potrazi za boljim uslovima. Strano, zapadno trziste, trazi specificna znanja koje inzenjeri nisu dobili na domacim fakultetim.

Evo jedan konkretan primer:

Aleksandar je zavrsio zastitu zivotne sredine i trenutno radi master na domacem fakultetu. Imao je malo GISa tokom studija i cuo je pomalo za daljinsku detekciju. Na mom online kursu za QGIS naucio je kako se GIS koristi u praksi sa prakticnim primerima i video materijalima.

Aleksandar je krenuo da trazi posao i video je da strane kompanije koje dolaze u Srbiju pored znanja GISa traze i daljinsku detekciju. Prijavio se za kurs daljinske detekcije i trenutno uci kako se preuzimaju i obradjuju snimci sa Landsat 8, Sentinel 2A i ASTER satelita. U okolini Beograda odredjuje sa stecenim znanjima na moja 2 online kursa stepen degradacije suma, jer mu je sada na raspolaganju znanje da iskoristi bazu podataka sa satelita Landsat 8 koja je besplatno dostupna svima i obuhvata period od 1972 godine do danas.

Inace, i ja posle 20 godina iskustva na internacionalnim projektima i doktoratu i dalje ucim: trenutno sam na specijalizaciji na The Johns Hopkins University iz oblasti Envirinmental Biotechnology!

Nemam takvih ambicija, ali sa The Johns Hopkins University je dato 36 Nobelovaca od osnivanja 1800 i neke godine!

Detaljan opis online kurseva je dat na linku http://advancegwt.com/obuka/